Home

Hendrik Groen

Pogingen om iets van het leven te maken

PRIJZEN / INFO

Toneel wo. 17.01.18

Aanvang 20.15uur

65+: € 31.00
Vriendenpas: € 30.50
Aktie: € 26.00
CJP: € 31.00
Normaal: € 32.50
Bestel kaarten

Hendrik Groen

Pogingen om iets van het leven te maken

In de theaterversie van de bestseller Pogingen iets van het leven te maken laten Hendrik Groen (gespeeld door Beau Schneider) en zijn vrienden je een jaar lang meeleven met alle ups en downs in een verzorgingshuis. In tegenstelling tot het boek is niet alleen Hendrik Groen te zien, maar wordt het een levenslustige komedie waarin meerdere rollen van de rebellenclub vertolkt zullen worden. Regisseur Gijs de Lange heeft een verrassend concept voor ogen: jonge acteurs zullen de rollen gaan spelen. De Lange: “omdat er in iedere bejaarde ook nog altijd een jong iemand verborgen zit”. Daarnaast zijn in iedere stad ook bewoners van een plaatselijke zorginstelling te zien in de voorstelling.  

 

Door het scherpe gevoel voor humor, eerlijke bespiegelingen over ouder worden en kritische kanttekeningen bij de ouderenzorg in Nederland, heeft Hendrik Groen (pseudoniem) de harten van vele lezers veroverd. Er werden meer dan 200.000 exemplaren verkocht en het boek ontving o.a. de NS publieksprijs 2016.

 

Producent Inge Bos: “De verhalen van Hendrik Groen zijn ontroerend en meesterlijk grappig, maar hebben ook een maatschappelijk thema. Het gaat over ouder worden, over hoe mensen zich aan elkaar vastklampen en zien hoe de naaste sneller aftakelt dan zijzelf. Toen ik het boek las wist ik meteen dat ik het verhaal op de planken wilde brengen.”

 

Met: Beau Schneider, Plien van Bennekom/Cynthia Abma (dubbelrol) e.a.

MEER VOORSTELLINGEN BINNEN DIT GENRE?

Wat ik moest verzwijgen

Wat ik moest verzwijgen

met Anne Wil Blankers

 

wo. 31.01.18

Lees meer

Bestel kaarten Toneel
Hollands Glorie

Hollands Glorie

Over Hollandse en Vlaamse Meesters

 

do. 15.02.18

Lees meer

Bestel kaarten Toneel

« VORIGE | VOLGENDE » 123