Home

Henk Schiffmacher

Schiffmacher vertelt

PRIJZEN / INFO

Overig vr. 06.04.18

Aanvang 20.15uur

65+: € 21.00
Normaal: € 22.50
CJP: € 21.00
Rabo volwassenen: € 17.50
Vriendenpas: € 20.50
Bestel kaarten

Henk Schiffmacher

Schiffmacher vertelt

Henk Schiffmacher. Geboren Harderwijker, wereldreiziger, avonturier, liefhebber van de mens en hun diverse culturen. Liefhebber van vrouwelijk schoon, charmeur, provocateur, leraar, inspirator en humorist.

Veel valt er over de man te zeggen; you love him or you hate him. Maar je kan niet meer om hem heen. Hij heeft tatoeage in Nederland op de kaart gezet en heeft het culturele erfgoed van oude stammen weer onder de aandacht gebracht. Hij is internationaal erkend als één van de belangrijkste figuren in de wereld van de tatoeage en ziet zichzelf als ‘the poor man’s Rembrandt’, één van en voor het volk.

 

Henk Schiffmacher komt uit een katholieke slagersfamilie in Harderwijk. Van jongs af aan had hij een voorliefde voor tekenen en verzamelen. Voor school had hij weinig belangstelling. Hij wilde schilder worden.

Midden jaren zeventig werkte Schiffmacher bij De Bijenkorf in Amsterdam, op de reclameafdeling die de beroemde etalages verzorgde. Na een opleiding als reclameschilder ging hij ook fotograferen. Tussen de middag liep hij vaak even langs in de zaak van Tattoo Peter in de Sint Olofssteeg, waar zijn fascinatie voor tatoeëren ontstond. Dit leidde tot zijn eerste tattoo. En een turbulent leven. Met vele ups en downs.

 

Nu hij de pensioengerechtigde leeftijd heeft behaald, is het tijd om te bezinnen, het ‘rustiger’ aan te doen. Het stokje over te dragen aan de volgende generatie.

Henk Schiffmacher kijkt terug op zijn veel bewogen leven. Zijn ontmoetingen met mensen van diverse pluimage van de lokale visboer tot de Maori’s van Nieuw-Zeeland. Van de laatste koppensnellers uit Borneo tot Lady Gaga en Adam Levin.

Deze ras-verteller neemt u mee op een bizarre, vaak hilarische reis door zijn leven. Net als je denkt hem te kunnen doorgronden zet hij je op een ander been. Alles wat u altijd al wilde weten, maar nooit zou durven vragen.

 

Met: Henk Schiffmacher

MEER VOORSTELLINGEN BINNEN DIT GENRE?

Sleeping Beauty

Sleeping Beauty

Door Royal Moscow Ballet

 

wo. 21.03.18

Lees meer

Bestel kaarten Overig
Renate Reijnders Humor College

 

do. 22.03.18

Lees meer

Bestel kaarten Overig

« VORIGE | VOLGENDE » 12