Rayen Panday theater Harderwijk

Vragen aan Rayen Panday

Hoe is het afgelopen jaar voor jou geweest?
Het is een heel uiteenlopend jaar geweest, en zeker ook een mooi jaar.  Vlak voor mijn première werden alle voorstellingen gecanceld en wist ik niet zo goed wat er allemaal zou komen, dat was flink balen. Maar ik heb mijn draai gevonden o.a. in een podcast die ik samen maak met collega Stefan Pop, comedyclub Toomler was de hele zomer open waar ik met veel collega’s veel kon optreden en samen kon zijn, en heb alsnog een hele leuke tijd gehad ondanks alle narigheid.

Heb je veel kunnen optreden in de afgelopen maanden?
In de zomer was comedyclub Toomler open, en in september en oktober deed ik ongeveer 4 keer per week 2 voorstellingen per avond. Dat was erg intensief, maar ook leuk. Eind oktober was alles weer dicht dus ik ben blij dat ik in de periode dat het kon toch zoveel heb kunnen optreden voor de mensen die er bij konden zijn.

Hoe is het om op te treden voor kleine aantallen en met alle maatregelen achter de schermen? Haal je er nog steeds plezier uit?
Het is in het begin enorm wennen, zeker vanwege de afstand tussen mensen. Maar ik heb gemerkt dat de mensen die komen dat als geen ander snappen. Uiteindelijk bleek dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten en we er samen een bijzondere avond van maken. Daarnaast ben ik met mijn eerste voorstelling jaren geleden wel gewend geraakt aan optreden voor weinig mensen in de zaal, daar zaten er soms 9. Ik vond dat juist een uitdaging waardoor het meer voldoening gaf als het dan een goede avond werd.

Jouw huidige tournee is verschoven naar volgend jaar, daarom is het natuurlijke extra bijzonder dat je naar Harderwijk komt, heb je een boodschap voor de Harderwijkse bezoekers?
Jazeker, door deze onzekere tijd is juist dit optreden extra speciaal. De tour is nu al meermalen verplaatst en ik speel na dit seizoen deze voorstelling niet meer, want dan begin ik aan een nieuwe. Daarom wordt het een bijzondere avond in Harderwijk, sowieso is het mijn laatste solovoorstelling van 2020.

Mochten de regels in januari weer strenger worden, dan is het misschien wel de laatste keer dat ik überhaupt deze voorstelling “Trigger” speel 🙂

Het is een prachtige zaal in Harderwijk, het publiek vind ik er ook altijd leuk. Jaren geleden speelde ik namelijk regelmatig met collega’s op comedy avonden in café Luigi’s in Harderwijk en dat stond altijd bekend als een topavond met heerlijk publiek, dus ik kijk er naar uit!

Namens het team van Theater Harderwijk wensen wij je heel veel plezier en een fijne voorstelling!

Wilt u meer weten over programma 2020?

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op